Makkelijke sjaal breien, breipatroon voor beginnende breister winter 2015

Een mooi werkje voor de beginnende breister. Een lekkere warme sjaal, reuze simpel maar door de structuur wol toch een heel mooi resultaat.

Als je deze sjaal van gewone gladde wol breit, wordt hij een beetje saai denk ik. Kies een mooie wol met wat extra structuur en je krijgt een prachtig resultaat.

En super simpel te breien alleen maar ribbelsteek en een 'gat' in het midden. Leuke aparte sjaal die je zo gebreid hebt.

gratis breipatroon voor makkelijke sjaal met mooi resultaat 

PATROON VOOR GEBREIDE SJAAL

Maten: 
Breedte: ongeveer 25 cm 
Lengte: ongeveer 130 cm
Materiaal: DROPS PUDDEL
200 gr. kleur nr. 07, grijs

DROPS BREINLD 8 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 9 st x 18 nld in ribbelst = 10 x 10 cm


SJAAL: 
De hele sjaal wordt in Ribbelst gebreid, dus brei alle nld recht.
Zet 24 st op met nld 8 mm en Puddel. Brei ribbelsteek heen en weer op de nld. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Verdeel bij een hoogte van 26 cm het werk in 3 delen en ga verder als volgt om 2 grote openingen te maken: Brei heen en weer over de eerste 8 st tot het werk 35 cm meet. Knip de draad af. 

Zet de st op een hulpdraad. Brei nu heen en weer over de volgende 8 st tot de 2 delen even lang zijn. Knip de draad af. Zet de st op een hulpdraad. Brei heen en weer over de overgebleven 8 st tot alle delen even lang zijn. Brei in de volgende nld verder heen en weer over alle 24 st (de openingen zijn ongeveer 9 cm lang). Ga verder tot een totale hoogte van ongeveer 130 cm. Kant alle st af. 


Onderstaande wol van Zeeman is erg leuk voor deze sjaal in diverse kleuren verkrijgbaar.




Bron: klik hier

Reacties